(4 pers)
100 g chèvre (getost)
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
600 g lammfärs
4 msk ströbröd
1 dl vatten
2 msk pressad citron
4 msk hackad koriander, färsk
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
2 msk matolja
Potatis
Grönsaksbuljong
Lagerblad
Ta bort det mesta av kanten runt osten. Dela osten i mindre bitar. Tillsätt crème fraiche. Mixa allt i matberedare eller med en mixerstav tills ostkrämen har fått en bra konsistens. Smaka av med lite salt och svartpeppar
Skala och koka potatis med grönsaksbuljong och lagerblad.
Rör ihop ströbröd och vatten ordentligt i en bunke. Låt stå och svälla en liten stund. Tillsätt lammfärs och blanda väl. Smaksätt färsen med citronsaft och hackad koriander. Skala och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Fördela färsen på spetten. Stek färsrullarna försiktigt i olja tills de fått fin färg runt om.